Wat is Lifecoaching?                          

Lifecoaching is gericht op alle facetten van het leven zoals privé, persoonlijke relaties, werk, lichamelijk en psychisch welzijn en de financiële positie.

Het is uitermate een coaching methode dat je helpt duidelijkheid te krijgen en bewust te worden over zaken in je leven waarbij je het gevoel hebt weinig of geen controle meer over te hebben. Het is gericht op positieve vooruitgang en plezier in het leven. Door je levensvraag te onderzoeken wordt je bewust van zaken in je leven die je wilt veranderen, je komt in beweging. Je krijgt nieuwe perspectieven in je leven, je ervaart controle over je leven, je ontdekt wie je bent en waarvoor jij in het leven staat of wilt staan.

Het is niet eenvoudig, het vereist zelfkennis en innerlijke balans. De innerlijke balans kan verstoord zijn door onverwerkte ervaringen of gebeurtenissen uit het verleden, een relatie die niet goed loopt, het verlies van een dierbare of baan of werk verrichten dat energie vreet. 

Ons doel is jou te helpen de interne rust te vinden en antwoorden om een ontwikkeling te maken, je te begeleiden bij het verkrijgen van inzichten in het probleem of blokkade waardoor inzichten ontstaan om vervolgens op jouw doel te focussen. 

Nieuwe inzichten helpen oude pijn op te ruimen, prikkelen nieuwe ideeën en helpen je om veranderingen op gang te brengen, waardoor je focus gericht wordt op zaken die echt belangrijk zijn. Hierdoor ga je aanhet einde van het traject de juiste stappen zetten en opnieuw de regisseur worden van je eigen leven. Een leven dat weer kan worden ervaren als uitdagend, opwindend, avontuurlijk en inspirerend.

Met Lifecoaching kunt u blokkades/belemmeringen verkennen, erkennen en de nodige stappen zetten die jou in jouw kracht zetten, zodat je de regie over je leven krijgt. Het is dus onder anderen  geschikt voor de volgende onderwerpen:

  • Innerlijke rust creëren 
  • Ontdekken wat je wilt
  • In beweging komen om je doelen te halen
  • Omgaan met verlies (dierbare, werk, relatie, vriendschap)
  • Stress- en of met teleurstellingen omgaan
  • Een betere relatie met jezelf en je partner
  • Verhoging zelfvertrouwen
  • Levensvragen                                                                                                                                                    
  • Eigen grenzen verkennen    

Herken jij jezelf  in een of meerdere van bovenstaande? Kun je hulp gebruiken om de regie in je leven te krijgen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Wij helpen je graag.

 

Individuele begeleiding

Bij de 1 op 1 begeleiding wordt in goed overleg bekeken hoe invulling gegeven gaat worden aan de sessies. Het gevoel moet bij beide partijen goed zijn om samen de reis aan te gaan. Aan de hand van uw hulpvraag wordt een plan opgesteld en de stappen besproken. Individuele begeleiding kan ook tijdens een retraite. U werkt zelfstandig aan uw eigen traject maar kunt ook deel uitmaken van de groep.

Groepsgewijze begeleiding 

Retraites
De 3-daagse retraite is een intensief programma waarin je zowel individueel als samen met anderen werkt aan je individuele hulpvraag met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Bezinning, inspanning, ontspanning en praktische oefeningen wisselen elkaar af. Op deze manier ben je in staat afstand te nemen van je dagelijkse beslommeringen. Je richt je volledig op je levens – en of loopbaanvragen. Deze retraites worden georganiseerd voor mensen die eraan toe zijn stappen te nemen om veranderingen te realiseren zowel privé als op werkgebied.